Skip to main content
Tel: 010 46 26 909

VAKANTIEFIETSEN

SANTOS // AVAGHON // IDWORX // VSF

Onze merken

Santos Bikes
Avaghon vakantiefietsen
Idworx vakantiefietsen
VSF Vakantiefietsen

Vakantiefietsen bij Bike4travel

Vrijheid en leven in het hier en nu, met de zon in je gezicht en de wind door je haren. Puur genieten; dat betekent ‘fietsvakanties’ voor iedereen die bij Bike4travel werkt.

Al in 1999 fietsten Marco en Chantal door Australië, op een omgebouwde goedkope mountainbike met Hema fietstassen. Wat nou lichtgewicht spulletjes? Om een ei te bakken, ging er gewoon een koekenpan van pa en ma mee in de tas!

Na deze fantastische ervaring, was de verslaving toegeslagen en vele lange en korte fietsvakanties volgden, over de hele wereld. Het was na weer een groot fietsavontuur dan ook niet meer dan logisch dat ze in 2003 hun passie omzetten in hun werk: een fietsenwinkel speciaal gericht op vakantiefietsers en wereldfietsers.

Het bedrijf groeide al snel uit van winkel in de schuur aan huis tot een van de bekendste fietsenwinkels voor vakantiefietsers in Nederland en daarbuiten. Bike4travel werd in 2004 één van de eerste Santos dealers. Gevolgd door VSF vakantiefietsen en niet veel later  Idworx en Avaghon.

Vier merken, allemaal zelf getest op fietsvakanties en wereldreizen; wat eens straf! 😉 .
Bike4travel bedient hiermee een breed publiek; van instapfiets tot high end. Je kunt met elk van deze fietsen de wereld rond!

Avaghon vakantiefietsen
Idworx vakantiefietsen
Santos Bikes
VSF Vakantiefietsen

Kenmerken van een goede vakantiefiets

Een vakantiefiets is een ander type fiets dan een mountainbike of een stadsfiets. Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop.
Omdat je fiets niet alleen jou, maar ook je bagage moet dragen, moet je vakantiefiets niet alleen sterk zijn, maar ook stijf. Zo voorkom je dat je zwabberend als een op hol geslagen caravan de berg af suist en misschien wel ongelukken maakt.
Daarnaast dragen goede (handgespaakte) wielen met de juiste spaken bij aan een sterke fiets. En zorgen goede remmen voor meer betrouwbaarheid.

Sterk en stijf frame

Sterke (handgespaakte) wielen

Betrouwbare remmen

Juiste aandrijving voor jouw doel

Fietst comfortabel en betrouwbaar

Zit als gegoten (past bij je zithouding)

Custombuilt of fabrieksfiets

Met custombuilt bedoelen we dat je de fiets zo samen kunt stellen zoals je wilt; aandrijving, remmen, zadel, stuur, onderdelen en natuurlijk de kleur. Uiteraard binnen de mogelijkheden van het type fiets.

Met fabrieksfiets bedoelen we dat de fabrikant al keuzes heeft gemaakt voor afmontage en dat je daar dus weinig aan kunt veranderen. Natuurlijk kunnen we zadel, stuur en pedalen vervangen, maar aandrijving, remmen en kleur bijvoorbeeld zijn niet aan te passen. Bij de goedkopere fabrieksfietsen geldt vaak ook dat de wielen niet handgespaakt zijn, er geen dubbel butted spaken zijn gebruikt en naven en velgen van mindere kwaliteit zijn.

In de regel is een custombuilt fiets duurder dan een fabrieksfiets. Logisch ook eigenlijk, want die fiets wordt speciaal voor jou opgebouwd.

Santos en Avaghon hebben het meest uitgebreide custombuilt programma. Idworx biedt een beperkt custombuilt programma, maar maakt gebruik van de beste onderdelen en heeft goede, handgespaakte wielen. VSF heeft geen custombuilt programma, maar vele modellen om uit te kiezen.

Proefrit(ten)

Al is een fiets nog zo mooi en passen alle specificaties en onderdelen helemaal bij je wensen… hoe ‘ie fietst is het aller belangrijkst! Bevalt het rijgedrag je, stuurt ‘ie lekker en hoe ligt de fiets in de bochten.

We weten van de fietsen die we in de showroom hebben, dat ze geschikt zijn voor fietsvakanties en wereldreizen. Maar of jij ‘m ook lekker vindt fietsen, dat mag je zelf ervaren. Heb je daar een week voor nodig? Absoluut niet.

Onze klanten vinden vergelijkend testen juist het meest verhelderend; kort achter elkaar meerdere fietsen testen en ervaren welke het lekkerst fietst. Tot je bij je ideale fiets uitkomt. Je perfecte zithouding komt in de volgende fase aan bod: de bikefit. Bij aanschaf van een fiets, doen wij altijd samen met jou een bikefit op de fiets. Zo bepalen we jouw ideale zithouding, je framemaat, afstelling, stuur, stuurpen en zadel.

Wil je hier meer over weten? Plan een afspraak met een van onze specialisten of lees hier eerst precies  hoe het werkt.

Giel

“De relaxte manier waarop ik geholpen ben,de kennis van fietsen en specifiek vakantiefietsen en het luisteren naar wensen die ik had, vond ik geweldig.”

Bram

“De persoonlijke aandacht en de tijd die jullie voor mij namen. Het was geen commercieel gesprek voor de verkoop van een fiets, maar een adviesgesprek om tot de aanschaf van een goede en passende fiets te komen.”

Olav

“Deskundig, vriendelijk, veel ervaring zijn allemaal grote pluspunten.”

Ineke

“Goede en duidelijke info, geduldig, vriendelijk en de meting, zodat je echt een fiets op maat hebt zijn mijn pluspunten.”

Addie

“Bij Bike4travel probeerden ze me niet een fiets te verkopen, maar zorgvuldig en zeer deskundig advies te geven. Heel vertrouwenwekkend.

Maak een proefrit

Kom langs bij een van de eerste Santos Stores van Nederland, Idworx Specialisten met ervaring, enige Avaghon dealer en leverancier van het eerste uur van betaalbare VSF fietsen!

Voor onze klanten

De voordelen

Dit is waarom je voor Bike4travel kiest!

Eerlijk advies

Samen gaan we op zoek naar het juiste materiaal, geschikt voor jouw gebruiksdoel en budget. We geven je advies en laten de keuze aan jou. Dit alles onder het genot van een lekker bakje koffie én met een glimlach!

Kundige werkplaats

Wij hebben een zeer kundige werkplaats en doen er alles aan om je fiets op en top in orde te maken én te houden. Wil je zeker zijn dat je geholpen wordt? Neem dan van te voren contact op om een afspraak te maken. Bike4travel is de Rohloff en Pinion specialist van Nederland.

Ervaren wereldfietsers

Wij zijn vakantiefietsers, wereldfietsers en bikepackers in hart en nieren en doen niets liever dan jou op weg te helpen om een prachtig fietsavontuur te beleven. We inspireren: alles voor een fantastische fietsvakantie!

Professionele fietsmeting

Een goed passende fiets vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom doen wij altijd een fietsmeting (bikefit) bij aankoop van je vakantiefiets, zodat je zorgeloos en vrolijk op de fiets zit en lekker kunt genieten van je avontuur.

Openbaar Vervoer

Trein: Station Rotterdam Alexander
Metro: Binnenhof

Parkeren

Parkeren kan gratis bij ons voor de deur en op het grote parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw.

Telefoonnummer

Ma – gesloten
Di – Do – 9.00 – 17.30
Vr – 9.00 – 19.00
Za – 10.00 – 17.00
Zo – gesloten

Satijnbloem 41
3068 JP Rotterdam
Nederland

“Je krijgt advies over
wat jij nodig hebt.”

Kom langs voor advies van ervaren vakantiefietsers