Skip to main content
Tel: 010 46 26 909

Uitrusting
Tips

Handige aanvullingen bij je mooie fiets

Maak je outfit compleet

Zoals je weet, maken we zelf al jarenlang fietsvakanties en kunnen we uit ervaring spreken dat er een aantal items zijn die bijna onmisbaar zijn voor je fietsvakantie. Het verhoogt het comfort, maar biedt ook meer veiligheid. Geen ellenlange lijst met tips, maar X essentiële aanvullingen, die je zo op je paklijst kunt zetten.

Fietshelm

Niet alleen veilig, maar ook functioneel. We hebben standaard de Convoy helm van Smith in het assortiment, in wit en zwart. Deze helm is voorzien van MIPS, dat nog meer veiligheid biedt bij een val. Daarnaast heeft ‘ie een klep, die we ontzettend handig vinden tegen de zon, maar ook bij regen.

Fietshandschoenen

Een goede fietshandschoen zorgt voor extra demping en comfort. Ze vangen trillingen op en de kans op slapende handen neemt af. Daarnaast heb je betere grip bij bijvoorbeeld het schakelen met de Rohloff of Pinion shifter. Geen plakkende handen meer van zweet en zonnebrand! En als bonus, het geeft je ook nog wat bescherming.
Standaard in ons assortiment: de Roeckl handschoenen, met zeer goede pasform en demping.

Fietsschoenen

Een fietsschoen met een stijvere zool geeft veel comfort tijdens het fietsen. Ze ondersteunen je voeten beter, waardoor de kans op slapende voeten of kramp veel kleiner wordt. Vakantiefietsers maken daarnaast ook wel eens een wandeling; met de fietsschoenen van Vaude of Shimano haal je een goede schoen in huis, die voor beiden geschikt is.

Bovendien hoef je niet met click-pedalen te fietsen, maar kan het wel met deze schoenen. En zelfs met clicks onder de zolen, kun je nog prima met deze schoenen een wandeling maken.

Fietsbroeken

Voorkom zadel gerelateerde klachten met een goede fietsbroek met een stevige padding. Bij fietsbroeken gaan prijs en kwaliteit vaak hand in hand; hoe duurder, hoe beter de padding en pasvorm. De padding hoeft niet dik te zijn, maar wel redelijk stevig; want een dikke, fluffy padding biedt uiteindelijk heel weinig steun. We hebben fietsbroeken van Vaude en Gonso.

En ja, je draagt ze zonder onderbroek!

Spiegel & spiegelhouder

De fijne spiegels van Busch & Muller geven een uitstekend zicht op wat er achter je gebeurt. Je hoeft niet meer om te kijken – en per ongeluk fout te sturen – wat bij draagt aan de veiligheid. Je partner hou je zo ook stiekem in de gaten 😉

Het spiegeltje is er in kort of lang, met of zonder hoek. Hij is kantelbaar in alle richtingen en samen met de Avaghon spiegelhouder zit ‘ie nog steviger aan je stuur.

Kilometerteller

Altijd leuk én handig om het aantal kilometers bij te houden. We hebben tellers met en zonder bedrading, allen met een duidelijk leesbaar scherm.

Zo kun je ook bijhouden wanneer je fiets weer toe is aan een beetje TLC in de werkplaats. 😉 Of natuurlijk opscheppen bij je vrienden!

Telefoonhouder

Steeds meer mensen navigeren met hun telefoon, een stevige houder is dan erg prettig. We hebben telefoonhouders van SP Connect in het assortiment met telefoon specifieke houders of universele houders en klemmen.

Bekijk of er voor jouw telefoon een specifieke houder is of gebruik een van de handige universele houders.

Knog Scout Bike Alarm & Finder

Dubbele veiligheid voor je fiets: De Knog Scout is een Bike Alarm en Bike Finder in één.

Je bevestigt het subtiele, compacte apparaatje aan de bidonhoudernokjes van je fiets, onzichtbaar onder de bidonhouder op je fiets!

Eenmaal ingeschakeld, activeert elke beweging van een Scout-gemonteerde fiets het bewegingsgevoelige audio-alarm, waardoor elke verdere beweging wordt ontmoedigd en de eigenaar van de fiets wordt gewaarschuwd, zowel door het geluid van het alarm als via een melding die automatisch naar de iPhone van de eigenaar wordt gestuurd (binnen Bluetooth-bereik).

Let op: alleen compatible met Apple iOs

Maak een proefrit

Kom langs bij Bike4travel; exclusief dealer van Avaghon fietsen.

Openbaar Vervoer

Trein: Station Rotterdam Alexander
Metro: Binnenhof

Parkeren

Parkeren kan gratis bij ons voor de deur en op het grote parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw.

Telefoonnummer

Ma – gesloten
Di – Do – 9.00 – 17.30
Vr – 9.00 – 19.00
Za – 10.00 – 17.00
Zo – gesloten

Satijnbloem 41
3068 JP Rotterdam
Nederland

“Je krijgt advies over
wat jij nodig hebt.”

Kom langs voor advies van ervaren vakantiefietsers