Maak een afspraak

© 2003 - Bike4travel. Alle rechten voorbehouden.

Tel: 010 46 26 909

Martin ontdekt Nederland op zijn VSF TX-400

Martin Graeff fietst op een VSF TX-400

Deze keer in ‘fietsers inspireren fietsers’ het verhaal van fietsliefhebber Martin Graeff.

Wie ben je en welke fiets heb je?

Ik ben Martin Graeff, 55 jaar en werk als ICT’er bij de overheid. Ik rij sinds 2016 op een VSF Fahrradmanufaktur TX400 (derailleur). Heerlijke fiets en oersterk.

Hoe ontdekte je fietsvakanties en wat sprak je zo aan? Hoe was die eerste keer op fietsvakantie?

Dat is misschien best een raar, of in elk geval apart, verhaal. Ik fiets al mijn hele leven. Het was een noodzakelijk ‘kwaad’. In 2014 heb ik mijn oeroude Union eindelijk naar de eeuwige jachtvelden gestuurd na 38 jaar trouwe dienst. Ik kocht een nieuwe fiets en toen begon het. Ik werd tot 3x toe aangereden in mijn dorp (Oegstgeest) door auto’s. Telkens liet ik de fiets repareren tot de laatste keer. Ik wilde die fiets niet meer. Ik wilde een lichtere fiets en begon me te verdiepen in de nieuwe fietswereld. Die bestond tot dat moment louter uit Gazelle en Batavus. Hoe leuk was het om de ontwikkeling te zien in het fiets-land wat ik toen heb ontdekt. Geweldig. Zoveel verscheidenheid en kwaliteit. Van het 1 kwam het ander en al gauw stuitte ik op een Youtube film-serie van een Engelsman die was begonnen aan een fietstocht in Engeland. Hij publiceert onder de naam “airsearcher” en heet Kendall. Ik was verkocht. Fietsen en vakantie zou het worden voor mij. Kendall heeft me enorm geïnspireerd samen met 2 andere helden van mij; Iohan Gueorguiev en Hera van Willick. Zoek die maar eens op op Youtube. Fantastisch! Heerlijk om naar te kijken. De tv is definitief ‘uit’ 🙂

Wat maakt fietsvakanties zo leuk voor jou?

De geringe ervaring die ik tot nu toe heb mogen opdoen, gaf me het gevoel van heerlijke ontspanning door alle inspanning die fietsen en kamperen met zich meebrengt. Het plannen en organiseren van je route. Je navigatie, het onderhoud van je fiets. De voorbereiding van de trip. Zorgen dat je een kampeerplek hebt en je tent moet opzetten. Allemaal heerlijk ontspannende taakjes die de rest van het jachtige leven snel doen verdwijnen.

“Allemaal heerlijk ontspannende taakjes [tijdens je fietsvakantie] die de rest van het jachtige leven snel doen verdwijnen.”

Waar heb je zoal gefietst en wat zijn je plannen?

Tot nu toe alleen in ons prachtige eigen land. En ik ben nog zeker niet klaar hier. Op de plank ligt nu al weer 1 jaar een reis langs de gehele zuidkust van Engeland. Helaas zijn de plannen gewijzigd maar ik ga die tocht zeker maken. Ook een andere tocht is van huis naar Rome te fietsen over de Alpen. Lijkt me echt geweldig om door echte bergen te fietsen. Ach, ik heb de tijd zeg maar. Komt vast een keer. Zo lang de benen blijven draaien gaat dat best goed komen.

Wat is je mooiste herinnering?

Haha, dat zijn er zoveel ik kan niet kiezen…

Wat is je grootste uitdaging geweest onderweg?

Tja, best simpel eigenlijk. Van ’s ochtends tot laat in de middag aan 1 stuk door fietsen in de stortregen was uiteindelijk geen pretje. De rit wel afgemaakt maar ten koste van complete verkleumdheid en vermoeidheid. Brrrr, dat was een aardige uitdaging!

Wat neem je altijd mee op fietsvakantie?

Grover… vastgeplakt op de fiets. Goed te zien op een van de foto’s… 🙂

Heb je nog een goed advies voor toekomstige vakantiefietsers?

Het is de reis en niet de bestemming, geniet bewust van wat je doet het is het meer dan waard. Cliché maar wel waar!

Martin Graeff fietst op een VSF TX-400
Martin Graeff fietst op een VSF TX-400

Ook een fiets bij Bike4travel gekocht en zin om mee te werken aan een interview? Stuur ons een mailtje!

“Je krijgt advies over
wat jij nodig hebt.”

Kom langs voor advies van ervaren vakantiefietsers

Bike4travel Rotterdam
Adres
Satijnbloem 41
3068 JP Rotterdam
Nederland
Openingstijden winkel
 • Ma
  gesloten
 • Di - Do

  9.00 – 17.30

 • Vr

  9.00 – 19.00

 • Za

  10.00 – 17.00

 • Zo

  gesloten

Bike4travel is de fietsspecialist voor vakantiefietsers, wereldfietsers en forenzen. Opgericht door wereldfietsers voor wereldfietsers! Bezoek onze winkel aan de Satijnbloem 41 in Rotterdam voor een goed en eerlijk advies.

Informatie
Volg ons
© 2003 - Bike4travel. Alle rechten voorbehouden.