Skip to main content
Tel: 010 46 26 909

KEUZEHULP
VAKANTIEFIETS

HULP BIJ DE AANSCHAF VAN JE NIEUWE FIETS

De theorie

Zie je door de vele fietsen je droomfiets niet meer? Vind je het lastig om te bepalen wat voor jou de ideale fiets is? Is nog niet duidelijk welke mogelijkheden er zijn of welke afmontage bij jou past?  Geen nood! We helpen je graag met het kiezen van jouw droomfiets.

Ons doel is, dat je blij wordt van je nieuwe fiets en dat je comfortabel mooie fietstochten kunt maken. Of dat nu in Nederland, Europa of de rest van de wereld is, een dagtocht of een wereldreis. Dus gaan we met elkaar op zoek naar een fiets die helemaal past bij jouw wensen.

Om je alvast een eindje op weg te helpen, hebben we een vragenlijst gemaakt, die je enigszins dwingt om alvast (in theorie) na te denken over hoe je fiets eruit moet komen te zien én krijg je inzicht in welke mogelijkheden er zijn. Ook kom je tot  een overzicht van welke modellen bij je wensen passen.

Voor elke keuze geldt: “Elk nadeel heb z’n voordeel” en dat leggen we je ook graag allemaal uit wanneer je bij ons langs een afspraak boekt voor advies. En omdat er best veel te vertellen valt, nemen we graag de tijd voor je. Een advies kan zo maar 2-3 uur duren, het is daarom fijn als je hiervoor een afspraak inplant, dan weet je zeker dat er een gecertificeerde adviseur is, die je kan helpen.

De meest gestelde vraag… welke framemaat heb ik nodig?

En een goede vraag! Want niets zo vervelend als een frame dat niet past. Maar de juiste framemaat bepalen is meer dan alleen naar je lichaamslengte kijken, een formule erop los gooien of ‘doe maar hetzelfde als m’n vorige fiets’.

Als we naar jou als uniek persoon kijken, dan spelen andere (lichamelijke) factoren een veel grotere rol. Denk aan je binnenbeenlengte, romplengte, maar ook armlengte en zelfs voetlengte. Tel daarbij op je flexibiliteit, je ervaring, de te verwachten te leveren intensiteit; kortom meer dan een computer of geavanceerd bikefit systeem aankan. Het is veel belangrijker om dit persoonlijk te benaderen en een dynamische bikefit op een pasfiets te ondergaan. Daarom doen wij bij aanschaf van een nieuwe fiets altijd een bikefit op de pasfiets. Bij zo’n bikefit gaan we op zoek naar de voor jou ideale zithouding en vertalen we dit naar de juiste framemaat, stuurpenlengte en stuur en de juiste afstelling op de fiets.

De geometrie van een fiets

Kijken we naar de fietsen; dan zijn er ook verschillen in de geometrie, die niet alleen het rijgedrag bepalen, maar ook kunnen leiden tot een andere framemaat voor model A ten opzichte van model B. De ene maat 57 is namelijk niet de andere, want de ‘stack’ en ‘reach’ kunnen verschillen? De wat? Dat leggen we je graag uit in de winkel; dan kunnen we je het laten zien en is het meteen duidelijk.

Het antwoord op de vraag ‘welke framemaat heb ik nodig?’, is simpel: meten is weten!

Maak een proefrit

Kom langs bij Bike4travel; exclusief dealer van Avaghon fietsen.

De proefrit

Vergelijkend testen

Je kunt op papier de meest geschikte fiets samenstellen, je blind staren op geometrie-cijfertjes, maar uiteindelijk gaat het erom of ‘ie geschikt is voor je doel en natuurlijk of ‘ie lekker fietst. Daarom vinden wij een proefrit (of meerdere) erg belangrijk. Want tijdens een proefrit leer je hoe de fiets fietst. Dit werkt het beste door vergelijkend te testen. Dat is ook wat onze klanten beamen; juist het kunnen vergelijken van verschillende fietsen, maakt het kiezen van de juiste fiets een stuk makkelijker.

Waar moet je op letten tijdens een proefrit?

  • Wat vind je van de algehele wegligging van de fiets?
  • Wat vind je van het stuurgedrag van de fiets? Direct of rustig?
  • Wat vind je van het gedrag in de bochten?
  • Maak kleine cirkeltjes, hoe voelt dat?
  • Fiets de fiets makkelijk voor je gevoel? En ben jij de baas over de fiets?
  • Technisch: wat vind je van de aandrijving en de remmen?
  • Werd je meteen blij van de fiets en zou je er zo mee door willen fietsen naar Rome.. of verder?


Hoe lang moet zo’n proefrit nou duren om een goed beeld te krijgen?

Je eerste indruk (de eerste 10 minuten) zijn heel erg bepalend en dus ook meer dan genoeg. Is het nodig om de beoogde fiets een dag/week/maand huren? De vraag die je jezelf eigenlijk moet stellen, is: Denk je dat de fiets na een dag/week/maand ineens andere rij-eigenschappen gaat krijgen? Nee, dat gebeurt niet. Er verandert namelijk niets aan de rij-eigenschappen van de fiets; ook niet na een maand. Daarom is je eerste indruk zo cruciaal en werkt vergelijkend testen veel beter. De fietsen in ons assortiment hebben zich al lang bewezen op het vlak van ‘vakantiefiets’. Aan jou om te ervaren bij welke fiets je er meteen een strik om zou willen doen. 🙂

HULP: De vragenlijst

Om je alvast te op weg te helpen, hebben we een uitgebreide vragenlijst gemaakt. Dat geeft je inzicht in de mogelijkheden en dwingt je om na te denken over wat je nu eigenlijk wil als het om je nieuwe fiets gaat.

De vragen zijn opgesplitst in ‘algemene vragen’ en ‘fiets specifieke vragen’, daarnaast hebben we tabellen toegevoegd met de fietsen in ons assortiment en de mogelijkheden daarvan. Kom je er niet uit? Heb je andere vragen? Geen probleem! We zijn er om te helpen en we doen niets liever dan je aansteken en enthousiasmeren over onze passie.

Openbaar Vervoer

Trein: Station Rotterdam Alexander
Metro: Binnenhof

Parkeren

Parkeren kan gratis bij ons voor de deur en op het grote parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw.

Telefoonnummer

Ma – gesloten
Di – Do – 9.00 – 17.30
Vr – 9.00 – 19.00
Za – 10.00 – 17.00
Zo – gesloten

Satijnbloem 41
3068 JP Rotterdam
Nederland

“Je krijgt advies over
wat jij nodig hebt.”

Kom langs voor advies van ervaren vakantiefietsers