Skip to main content
Tel: 010 46 26 909

Fietsroute tip: rondje Zeeuwse bruggen

Fietsroute tip van Bike4travel - zeeland

Nog voor de drukte van het zomerseizoen van start gaat, besluiten we een rondje te gaan fietsen in Zeeland. Nabij Ellemeet vinden we een heerlijk rustige natuurcamping met ruime plekken op prachtige grasvelden. Het is nog rustig en we hebben het hele veld voor onszelf.

Vanuit Ellemeet fiets je in no-time door de duinen achter Renesse en Haamstede over de LF1 Noordzeeroute. Het hobbelt wat door de duinen en vlakbij de mountainbikebaan in het zuidwesten van Schouwen-duivenland krijg je een heuse col van >15% voor je kiezen. Eenmaal uit de duinen liggen de Deltawerken voor je met weidse uitzichten aan beide kanten. Een ideale plek om even in de zon te zitten en te genieten van de geur van de zee en het geluid van de meeuwen.

Mistige vergezichten over de Oosterschelde

Aan de overkant fietsen we door naar het Veerse Meer en passeren we exotische plaatjes als ‘Schotsman’ en ‘Rancho Grande’, ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord! Hier buigen we weer af naar het noorden en passeren we Kamperland alvorens we weer langs de kust van de Oosterschelde fietsen. Een autovrij fietspad pal aan de kust slingert tot aan de Zeelandbrug.

De Zeelandbrug

We fietsen over de 5 kilometer lange Zeelandbrug richting het pittoreske Zierikzee en zitten al snel weer op een autovrij fietspad langs de kust, weer terug naar Ellemeet, waar we aan het eind van de dag een heus stoplicht tegenkomen!

Autovrije fietspaden

Deze route is 83 kilometer lang en ideaal in het vroege voorjaar als het nog niet druk is met toeristen. Hij is bijna geheel autovrij en onderweg passeer je een aantal leuke dorpjes, maar het is vooral een hele rustige route. Download de route hier.

 De route

“Je krijgt advies over
wat jij nodig hebt.”

Kom langs voor advies van ervaren vakantiefietsers