Skip to main content
Tel: 010 46 26 909
Bikefit Tip

Zadelpijn: doe-het-zelf zadel test rapport (download)

29/08/2023
Santos Bikes bij Bike4travel

Zadelpijn kan het plezier in het fietsen flink verpesten. Maar helaas is er geen eenvoudig antwoord op de vraag ‘wat is nu een goed zadel?’ Met het doe-het-zelf zadel test- en klacht document heb je een hulpmiddel om de zadelpijn systematisch te analyseren en (hopelijk) op te lossen.

Zoveel mensen, zoveel verschillende vormen, zoveel verschillende houdingen, zoveel zadels. De vraag is makkelijk, het antwoord ontzettend moeilijk. Om de zoektocht te vergemakkelijken, helpt het als je duidelijk kunt aangeven waar de problemen zitten. Want aan ‘ik heb pijn in m’n kont’ heb je niet zoveel.

Daarom hebben we een doe-het-zelf hulpdocument gemaakt, om je te helpen het zadelprobleem systematisch te analyseren en aan te pakken. Scroll verder voor de download onder het plaatje.

Zadel test rapport Bike4travel

Het document is eigenlijk een test rapport voor je huidige situatie en zadel. Daarnaast geven we tips voor eventuele aanpassingen aan of van je huidige zadel. We hopen dat je op deze manier bepaalde zadelvormen kunt uitsluiten of juist kunt gaan proberen. Let op; het is echt een doe-het-zelf document, wij doen geen losse zadelmetingen in de winkel. Alleen bij aanschaf van een fiets bij ons, helpen we je met het maken van de juiste keuze.

Heeft het document je geholpen? Of mis je iets? Laat het ons weten en stuur een mailtje.

Download